הבדלים בין גרסאות בדף "שיחה:חובת עונג שבת"

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 1,537 בתים ,  13:23, 14 בנובמבר 2021
←‏שם הסוגיה: פסקה חדשה
(←‏שם הסוגיה: פסקה חדשה)
 
(5 גרסאות ביניים של 3 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 18: שורה 18:
== ג' סעודות ==
== ג' סעודות ==
א.א, למה מחקת מה שהוספתי? [[משתמש:צריך עיון|צריך עיון]] ([[שיחת משתמש:צריך עיון|שיחה]]) 22:27, 28 ביוני 2021 (IDT)
א.א, למה מחקת מה שהוספתי? [[משתמש:צריך עיון|צריך עיון]] ([[שיחת משתמש:צריך עיון|שיחה]]) 22:27, 28 ביוני 2021 (IDT)
:לא מחקתי. רק תיקנתי את ציון המקור. במקום לכתוב (קי"ח ב'), מקובל באתר לכתוב (קיח ב), בלי התגים. כדאי לשמור על אחידות. [[משתמש:א.א|א.א]] ([[שיחת משתמש:א.א|שיחה]]) 09:45, 29 ביוני 2021 (IDT)
::מחקת את כל הסבר המח' שהוספתי מהגמ' (ר' יוחנן). [[משתמש:צריך עיון|צריך עיון]] ([[שיחת משתמש:צריך עיון|שיחה]]) 18:27, 29 ביוני 2021 (IDT)
== תוקף החיוב ==
'''ביחס לתוקף החיוב''', ציין הכותב בדעת הפרמ"ג שנוקט שזו מחלוקת.
אומנם יעויין בדבריו בסימן רמח ס"ק ו באשל אברהם שם נקט בפשיטות שזו חובה מהתורה כדעת הצמח צדק, (והקשה שם על פי זה על המגן אברהם היאך יציאה לסחורה יכולה לדחות מצווה דאורייתא של עונג), אלא שאח"כ הביא דברי הרמב"ם שלכאורה משמע שהם מדרבנן, ואף אותם פירש שהכוונה חובה דאורייתא אלא שמסור לחכמים לפרשה, יעויין שם. [[משתמש:צבי אליעזר|צבי אליעזר]] ([[שיחת משתמש:צבי אליעזר|שיחה]]) 20:27, 8 בנובמבר 2021 (IST)
== שם הסוגיה ==
{{א|א.א|למה}} לא "[[עונג שבת]]"? [[משתמש:מישהו|מישהו]] ([[שיחת משתמש:מישהו|שיחה]]) 12:23, 14 בנובמבר 2021 (IST)
391

עריכות

תפריט ניווט