הבדלים בין גרסאות בדף "שיחה:חלב נכרי"

נוספו 1,196 בתים ,  11:00, 15 במאי 2018
אין תקציר עריכה
(יצירת דף עם התוכן "דיני אבקות החלב למיניהם (אבקת חלב טמא, דל, שמן, כחוש) הם אחד, כלומר, כולם נחשבים כאבקת חלב נ...")
 
 
שורה 1: שורה 1:
דיני אבקות החלב למיניהם (אבקת חלב טמא, דל, שמן, כחוש) הם אחד, כלומר, כולם נחשבים כאבקת חלב נכרי בה עסק בהר צבי (יו"ד סימן ק"ג).
==== אבקות חלב ====
דיני אבקות החלב למיניהם (אבקת חלב טמא, דל, שמן, כחוש) הם אחד, כלומר, כולם נחשבים כאבקת חלב נכרי בה עסק בהר צבי (יו"ד סימן ק"ג).<br />
המקור לדברים אלו הוא רב ברבנות הראשית איתו שוחחתי.
 
==== אבקת מי גבינה ====
בעניין אבקת מי גבינה, הOU מחמירים שלא להתיר אבקת מי גבינה כאשר מי הגבינה נעשו בחום גבוה או ע"י אינזים מן החי שאינו כשר. כך אמר לי הרב יעקב בורו ממחלקת החלב של תנובה.
 
==== קזאין ====
במקרה ויעשו את הקזאין באמצעות אזנים, לפי הרב וייטמן ולפי הOU זהו ממש גבינה. כך אמר לי הרב יעקב בורו ממחלקת החלב של תנובה.
 
==== לקטוז ====
כאשר מגבנים, אז נפרדים המים מהגבינה ומהם מייצרים מי גבינה, וממי הגבינה מייצרים מחלקם לקטוז, ויש עוד שיטות לייצר לקטוז. השיטה המקובלת בעולם כשרה מבחינה הלכתית. כך אמר לי הרב יעקב בורו ממחלקת החלב של תנובה, ועיין [https://www.otzar.org/wotzar/book.aspx?143053 בנתיב החלב א' בדברי הרב וייטמן].
48

עריכות