הבדלים בין גרסאות בדף "נותן טעם בר נותן טעם (דגים שעלו בקערה)"

אין תקציר עריכה
שורה 46: שורה 46:


=== דעת הרמב"ם ===
=== דעת הרמב"ם ===
'''הרמב"ם''' כתב (מאכלות אסורות ט,כג')..."ודגים שצלאן עם הבשר אסור לאכלן בחלב, קערה שאכלו בה בשר ובשלו בה דגים אותן הדגים מותר לאכלן בכותח."
'''הרמב"ם''' כתב (מאכלות אסורות ט,כג') שדגים שהתבשלו בקערה של בשר מותרים לאוכלם עם חלב. דגים שניצלו עם בשר אסור לאוכלם עם חלב.


התקשה '''הטור''' בדבריו. מה יהיה דעתו לגבי צלייה בקערה בשרי.
התקשה '''הטור''' בדבריו, מתחילת דבריו נראה שדווקא דגים שצלאם עם בשר אסור אבל דגים שנצלו בקערה בשרית יהיה מותר ומסוף דבריו משמע שדווקא דגים שבושלו בקערה בשרית מותרים אך דגים שנצלו בקערה בשרית אסורים.


'''בי"ו''' דעת הרמב"ם ברורה- הרמב"ם לא חילק בין בישול לצלייה בסיר בשרי ושניהם מותרים, ומ"ש לגבי דגים שצלאם עם בשר זה בכלל לעניין אחר, לדין ריחא שתמציתו הוא שאם מאכל נצלה/נאפה עם מאכל אחר הם מקבלים טעם אחד מהשני ע"י ריחא. וכן כתב '''בהגהות מימוניות'''
והסבירו '''בי"ו''' שדעת הרמב"ם היא שאין חילוק בין בישול לצלייה בסיר בשרי ושניהם מותרים, ומ"ש לגבי דגים שצלאם עם בשר זה בכלל לעניין אחר, לדין ריחא שתמציתו הוא שאם מאכל נצלה/נאפה עם מאכל אחר הם מקבלים טעם אחד מהשני ע"י ריחא. וכן כתב '''בהגהות מימוניות'''


== שיטת רבינו ירוחם ==
== שיטת רבינו ירוחם ==
147

עריכות