שיחה:חלב נכרי

שיחות פעילות
גרסה מ־12:00, 15 במאי 2018 מאת שלמה (שיחה | תרומות)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)

אבקות חלבעריכה

דיני אבקות החלב למיניהם (אבקת חלב טמא, דל, שמן, כחוש) הם אחד, כלומר, כולם נחשבים כאבקת חלב נכרי בה עסק בהר צבי (יו"ד סימן ק"ג).
המקור לדברים אלו הוא רב ברבנות הראשית איתו שוחחתי.

אבקת מי גבינהעריכה

בעניין אבקת מי גבינה, הOU מחמירים שלא להתיר אבקת מי גבינה כאשר מי הגבינה נעשו בחום גבוה או ע"י אינזים מן החי שאינו כשר. כך אמר לי הרב יעקב בורו ממחלקת החלב של תנובה.

קזאיןעריכה

במקרה ויעשו את הקזאין באמצעות אזנים, לפי הרב וייטמן ולפי הOU זהו ממש גבינה. כך אמר לי הרב יעקב בורו ממחלקת החלב של תנובה.

לקטוזעריכה

כאשר מגבנים, אז נפרדים המים מהגבינה ומהם מייצרים מי גבינה, וממי הגבינה מייצרים מחלקם לקטוז, ויש עוד שיטות לייצר לקטוז. השיטה המקובלת בעולם כשרה מבחינה הלכתית. כך אמר לי הרב יעקב בורו ממחלקת החלב של תנובה, ועיין בנתיב החלב א' בדברי הרב וייטמן.

חזרה לדף "חלב נכרי".