הבדלים בין גרסאות בדף "שיחה:אפיית פת חלבית או בשרית"

אין תקציר עריכה
שורה 9: שורה 9:


5. לגבי מה שכתבת בשם בדי השולחן, מקורו במהרי"ט, וזה לשון ערוה"ש (צז, ז) בזה: "הגאון מהרי"ט ז"ל ... עוד כתב דגלוסקאות הנקראים אלחש"ו אף שיש בהם שומן כדי נתינת טעם מותר שממולאים מיני מתיקה ואין דרך לאוכלם בחלב ע"ש [והביאו הפר"ח סק"א]" <BR/>
5. לגבי מה שכתבת בשם בדי השולחן, מקורו במהרי"ט, וזה לשון ערוה"ש (צז, ז) בזה: "הגאון מהרי"ט ז"ל ... עוד כתב דגלוסקאות הנקראים אלחש"ו אף שיש בהם שומן כדי נתינת טעם מותר שממולאים מיני מתיקה ואין דרך לאוכלם בחלב ע"ש [והביאו הפר"ח סק"א]" <BR/>
ולדעתי שווה לציין גם את ערוה"ש והפר"ח כמקורות
ולדעתי שווה לציין גם את ערוה"ש והפר"ח כמקורות וכן את פת"ש ג שמביא את המהרי"ט


6. מאיפה הבאת את ה'צריך עיון' לגבי דבר שידוע כחלבי/בשרי? ערוה"ש שם(צז,ז)רק מסייג זאת שלא יקרה מצב שיגיעו אנשים מחוץ לעיר שלא יודעים ויכשלו
6. מאיפה הבאת את ה'צריך עיון' לגבי דבר שידוע כחלבי/בשרי? ערוה"ש שם(צז,ז)רק מסייג זאת שלא יקרה מצב שיגיעו אנשים מחוץ לעיר שלא יודעים ויכשלו


7. שווה להסביר שאת הטעם שההיתר של שינוי לפי הרבה אחרונים לא נוגע לרוצה למכור בשוק  (דאורחים לא יכירו בשינוי ואף על סמך ההודעה אסור דחיישינן שמא ישכח מלהודיע, לשון הפת"ש)
7. שווה להסביר שאת הטעם שההיתר של שינוי לפי הרבה אחרונים לא נוגע לרוצה למכור בשוק  (דאורחים לא יכירו בשינוי ואף על סמך ההודעה אסור דחיישינן שמא ישכח מלהודיע, לשון הפת"ש)
103

עריכות