הבדלים בין גרסאות בדף "נותן טעם בר נותן טעם (דגים שעלו בקערה)"

אין תקציר עריכה
שורה 68: שורה 68:
== שיטת הרשב"א ודעימיה ==
== שיטת הרשב"א ודעימיה ==


אין מעבר טעמים בנ"ט בר נ"ט ולכן אין חילוק בין עלו בקערה, התבשלו או נצלו- הכל מותר. כ"כ '''הרשב"א, הר"ן, ראבי"ה, מרדכי, הגהות אושרי, ר"י, ר"ת, ורש"י''' (לפי הסבר הבית יוסף).
'''הרשב"א''' כתב שדגים שהתבשלו בסיר בשרי מותר לאוכלם עם חלב ולא חילק כלל בין בישול לצלייה, וכן לא חילקו '''הר"ן, ראבי"ה, מרדכי, ר"ת, ר"י, הגהות אשרי''' וכך משמע לבי"ו בדעת '''רש"י'''.
 
וכתב עליהם '''הבי"ו''' שאם היו מחלקים בין בישול לצלייה היו כותבים ולא משאירים דבריהם סתומים, ולכן לפי דעתם אין הבדל בין עליה, בישול, צלייה בסיר בשרי והדגים מותרים בחלב.
=== דעת הרמב"ם ===
=== דעת הרמב"ם ===


147

עריכות