הבדלים בין גרסאות בדף "נותן טעם בר נותן טעם (דגים שעלו בקערה)"

אין תקציר עריכה
שורה 64: שורה 64:
אולם '''הסמ"ג והסמ"ק''' המובאים '''בבי"ו''' (צ"ה, א) סוברים שדגים שעלו לקערה, מותר לאוכלם עם חלב אף אם הקערה והדגים היו חמים.
אולם '''הסמ"ג והסמ"ק''' המובאים '''בבי"ו''' (צ"ה, א) סוברים שדגים שעלו לקערה, מותר לאוכלם עם חלב אף אם הקערה והדגים היו חמים.


ונלע"ד שההבדל בין בישול וצלייה לבין עליה (שאותה הגמ' התירה) הוא שבבישול וצלייה יש כלי על האש ממש ולכן מחמירים בו יותר, ומכיוון שבבישול יש נ"ט שלישי התירו הרא"ש ודיעמיה, אך בצלייה שאין את הנהשלישי נאסרו הדגים בחלב.
ונראה שמחלקים בין עליה, בישול וצלייה כיוון שבעליה הכלי אינו על האש מספיק רק שני נטי"ם אולם בישול וצלייה שהכלי על האש צריך נ"ט שלישי, ולכן, בבישול שהמים הם הנ"ט השלישי מותר לאכול את הדגים בחלב, אולם בצלי שאין נשלישי נאסרו הדגים עם חלב.


== שיטת הרשב"א ודעימיה ==
== שיטת הרשב"א ודעימיה ==
147

עריכות