הבדלים בין גרסאות בדף "נותן טעם בר נותן טעם (דגים שעלו בקערה)"

אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
{{תחרות כתיבה}} {{סוגיה בבניה}}
{{תחרות כתיבה}} {{סוגיה בבניה}}


מה הדין במקרה של נ"ט בר נ"ט = כלומר מאכל נתן טעם בכלי ואותו כלי נתן טעם במאכל אחר
 
הסוגיה מדברת במקרה של נ"ט בר נ"ט בהיתרא- כלומר במקרה שבו מאכל כשר (כגון בשר) נתן טעם בכלי ואותו כלי נתן טעם במאכל אחר- האם את המאכל השני אפשר לאוכלו עם מאכל שאסור עם המאכל הראשון (לדוג' חלב).
 
 
בניגוד במקרה של נ"ט בר נ"ט של איסורה כלומר חתיכה אסורה (כגון גיד הנשה) שנתן טעם בסיר ואח"כ בישלו בסיר מאכל אחר (והוא כשר)- אם יש עברת טעמים עד למאכל השני שהוא אסור. (ולא נדון כאן בזה)
 


{{מקורות| |חולין קיא, ב| |הלכות מאכלות אסורות פרק ט, כג|יורה דעה הלכות בשר בחלב סימן צה, א|}}
{{מקורות| |חולין קיא, ב| |הלכות מאכלות אסורות פרק ט, כג|יורה דעה הלכות בשר בחלב סימן צה, א|}}
147

עריכות