הבדלים בין גרסאות בדף "נותן טעם בר נותן טעם (דגים שעלו בקערה)"

אין תקציר עריכה
שורה 46: שורה 46:


=== דעת הרמב"ם ===
=== דעת הרמב"ם ===
'''הרמב"ם''' כתב (מאכלות אסורות ט,כג') שדגים שהתבשלו בקערה של בשר מותרים לאוכלם עם חלב. דגים שניצלו עם בשר אסור לאוכלם עם חלב.
'''הרמב"ם''' כתב (מאכלות אסורות ט,כג') שדגים שהתבשלו בקערה של בשר מותרים לאוכלם עם חלב' דגים שניצלו עם בשר אסור לאוכלם עם חלב.


התקשה '''הטור''' בדבריו, מתחילת דבריו נראה שדווקא דגים שצלאם עם בשר אסור אבל דגים שנצלו בקערה בשרית יהיה מותר ומסוף דבריו משמע שדווקא דגים שבושלו בקערה בשרית מותרים אך דגים שנצלו בקערה בשרית אסורים.
התקשה '''הטור''' בדבריו, מתחילת דבריו נראה שדווקא דגים שצלאם עם בשר אסור, אבל דגים שנצלו בקערה בשרית יהיה מותר. מסוף דבריו משמע שדווקא דגים שבושלו בקערה בשרית מותרים, דגים שנצלו בקערה בשרית אסורים.


והסבירו '''בי"ו''' שדעת הרמב"ם היא שאין חילוק בין בישול לצלייה בסיר בשרי ושניהם מותרים, ומ"ש לגבי דגים שצלאם עם בשר זה בכלל לעניין אחר, לדין ריחא שתמציתו הוא שאם מאכל נצלה/נאפה עם מאכל אחר הם מקבלים טעם אחד מהשני ע"י ריחא. וכן כתב '''בהגהות מימוניות'''
והסבירו '''הבי"ו''' שדעת הרמב"ם היא שאין חילוק בין בישול לצלייה בסיר בשרי ושניהם מותרים, ומ"ש לגבי דגים שצלאם עם בשר, זה לעניין אחר, לדין ריחא- שני מאכלים שנאפו ביחד מעבירים טעם אחד לשני ע"י ריחא. וכן כתב '''בהגהות מימוניות'''


== שיטת רבינו ירוחם ==
== שיטת רבינו ירוחם ==
147

עריכות