הבדלים בין גרסאות בדף "נותן טעם בר נותן טעם (דגים שעלו בקערה)"

אין תקציר עריכה
שורה 69: שורה 69:


'''הרשב"א''' כתב שדגים שהתבשלו בסיר בשרי מותר לאוכלם עם חלב ולא חילק כלל בין בישול לצלייה, וכן לא חילקו '''הר"ן, ראבי"ה, מרדכי, ר"ת, ר"י, הגהות אשרי''' וכך משמע לבי"ו בדעת '''רש"י'''.
'''הרשב"א''' כתב שדגים שהתבשלו בסיר בשרי מותר לאוכלם עם חלב ולא חילק כלל בין בישול לצלייה, וכן לא חילקו '''הר"ן, ראבי"ה, מרדכי, ר"ת, ר"י, הגהות אשרי''' וכך משמע לבי"ו בדעת '''רש"י'''.
וכתב עליהם '''הבי"ו''' שאם היו מחלקים בין בישול לצלייה היו כותבים ולא משאירים דבריהם סתומים, ולכן לפי דעתם אין הבדל בין עליה, בישול, צלייה בסיר בשרי והדגים מותרים בחלב.
וכתב עליהם '''הבי"ו''' שאם היו מחלקים בין בישול לצלייה היו כותבים ולא משאירים דבריהם סתומים, ולכן לפי דעתם אין הבדל בין עליה, בישול, צלייה בסיר בשרי והדגים מותרים בחלב.
=== דעת הרמב"ם ===
=== דעת הרמב"ם ===


147

עריכות