66
עריכות
מ |
(←הגדרת יבש ולח: פיצול של הגדרת לח ונוזל לשני נושאים הגדרה ותערובת) |
||
שורה 215: | שורה 215: | ||
== הגדרת יבש ולח == | == הגדרת יבש ולח == | ||
מהי ההגדרה לדבר לח ומה ההגדרה לדבר יבש | מהי ההגדרה לדבר לח ומה ההגדרה לדבר יבש? | ||
הגדרות בין נוזל למוצק יש נ"מ בהרבה מקומות כגון בהלכות ברכות לעניין מה מוגדר בלילה רכה לברכת מזונות או לעניין ממרח ועוד הרבה | |||
'''הנודע ביהודה''' סובר שאם מושכים את המאכל מצד אחד נמשך כל אותו מאכל אחריו זה יבש | |||
'''באג"מ'''[[:קובץ:///C:/Documents and Settings/Administrator/שולחן העבודה/שבת/6 מבשל.docx# ftn1|[1]]] מגדיר שכל שניצוק מכלי לכלי ואינו מדובק בכלי הקודם נחשב לח (הוא דן לגבי קטשופ שנחשב לח) | |||
'''הרב ליאור''' מחלק אם ששופכים אותו לכלי הוא מקבל את צורת הכלי שבו הוא נמצא או שומר על צורתו העצמית[[:קובץ:///C:/Documents and Settings/Administrator/שולחן העבודה/שבת/6 מבשל.docx# ftn2|[2]]] | |||
יש באחרונים שרצו לחלק האם זה דבר שאוכלים אותו או דבר ששותים אותו[[:קובץ:///C:/Documents and Settings/Administrator/שולחן העבודה/שבת/6 מבשל.docx# ftn3|[3]]] | |||
----[[:קובץ:///C:/Documents and Settings/Administrator/שולחן העבודה/שבת/6 מבשל.docx# ftnref1|[1]]] או"ח חלק ד סימן עד בישול אות ה | |||
[[:קובץ:///C:/Documents and Settings/Administrator/שולחן העבודה/שבת/6 מבשל.docx# ftnref2|[2]]] הגדרה זו קרובה להגדרה המדעית בין מוצק לנוזל כפי שמצאתי בויקיפדיה. מוצק- מצב בחומר בעל צורה מוגדרת (להבדיל מנוזל ומגז שלהם אין צורה מוגדרת - הם מקבלים את צורת הכלי שבו הם נמצאים) ונפח מוגדר | |||
[[:קובץ:///C:/Documents and Settings/Administrator/שולחן העבודה/שבת/6 מבשל.docx# ftnref3|[3]]] מג"א סימן ר"ח אות ח לעניין ברכות | |||
== לח מעורב בנוזל == | |||
אם ישנו תבשיל המעורב בלח ויבש יחד, כיצד נדון אותו? | |||
מסברא היינו אומרים שנדון כל דבר בפני עצמו, ביבש לא יהיה בישול, ובלח יהיה בישול. | מסברא היינו אומרים שנדון כל דבר בפני עצמו, ביבש לא יהיה בישול, ובלח יהיה בישול. | ||
עריכות