הבדלים בין גרסאות בדף "בישול אחר בישול"

נוספו 2,015 בתים ,  13:38, 3 בינואר 2018
←‏הגדרת יבש ולח: פיצול של הגדרת לח ונוזל לשני נושאים הגדרה ותערובת
מ
(←‏הגדרת יבש ולח: פיצול של הגדרת לח ונוזל לשני נושאים הגדרה ותערובת)
שורה 215: שורה 215:
== הגדרת יבש ולח ==
== הגדרת יבש ולח ==


מהי ההגדרה לדבר לח ומה ההגדרה לדבר יבש? אם ישנו תבשיל המעורב בלח ויבש יחד, כיצד נדון אותו?
מהי ההגדרה לדבר לח ומה ההגדרה לדבר יבש?  


הגדרות בין נוזל למוצק יש נ"מ בהרבה מקומות כגון בהלכות ברכות לעניין מה מוגדר בלילה רכה לברכת מזונות או לעניין ממרח ועוד הרבה


'''הנודע ביהודה''' סובר שאם מושכים את המאכל מצד אחד נמשך כל אותו מאכל אחריו זה יבש
'''באג"מ'''[[:קובץ:///C:/Documents and Settings/Administrator/שולחן העבודה/שבת/6 מבשל.docx# ftn1|[1]]] מגדיר שכל שניצוק מכלי לכלי ואינו מדובק בכלי הקודם נחשב לח (הוא דן לגבי קטשופ שנחשב לח)
'''הרב ליאור''' מחלק אם ששופכים אותו לכלי הוא מקבל את צורת הכלי שבו הוא נמצא או שומר על צורתו העצמית[[:קובץ:///C:/Documents and Settings/Administrator/שולחן העבודה/שבת/6 מבשל.docx# ftn2|[2]]]
יש באחרונים שרצו לחלק האם זה דבר שאוכלים אותו או דבר ששותים אותו[[:קובץ:///C:/Documents and Settings/Administrator/שולחן העבודה/שבת/6 מבשל.docx# ftn3|[3]]]
----[[:קובץ:///C:/Documents and Settings/Administrator/שולחן העבודה/שבת/6 מבשל.docx# ftnref1|[1]]] או"ח חלק ד סימן עד בישול אות ה
[[:קובץ:///C:/Documents and Settings/Administrator/שולחן העבודה/שבת/6 מבשל.docx# ftnref2|[2]]] הגדרה זו קרובה להגדרה המדעית בין מוצק לנוזל כפי שמצאתי בויקיפדיה. מוצק- מצב בחומר בעל צורה מוגדרת (להבדיל מנוזל ומגז שלהם אין צורה מוגדרת - הם מקבלים את צורת הכלי שבו הם נמצאים) ונפח מוגדר
[[:קובץ:///C:/Documents and Settings/Administrator/שולחן העבודה/שבת/6 מבשל.docx# ftnref3|[3]]] מג"א סימן ר"ח אות ח לעניין ברכות
== לח מעורב בנוזל ==
אם ישנו תבשיל המעורב בלח ויבש יחד, כיצד נדון אותו?
מסברא היינו אומרים שנדון כל דבר בפני עצמו, ביבש לא יהיה בישול, ובלח יהיה בישול.
מסברא היינו אומרים שנדון כל דבר בפני עצמו, ביבש לא יהיה בישול, ובלח יהיה בישול.


66

עריכות