שיחת מדיה ויקי:Gadget-popup

מתוך ויקיסוגיה
גרסה מ־22:29, 29 ביוני 2021 מאת צורבא מרבנן (שיחה | תרומות) (ייבוא מויקיפדיה)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

"פופאפ" הוא גאדג'ט שמציג רמז (Tooltip) בזמן שמרחפים עם העכבר מעל קישור פנימי, מידע על הקישור. בנוסף, מוצגים תפריטים שמתאימים לסוג הקישור. להלן פירוט המידע והתפריטים שהגאדג'ט מציג.

גדג'אט זה לא עובד כאשר נבחרת האפשרות "כרטיסים מרחפים" הנמצאת ב"אפשרויות בטא".

תיעוד מקורי[עריכת קוד מקור]

התיעוד המקורי של הגאדג'ט נמצא כאן תבנית:אנגלית.

מרחב הערכים הראשי ומרחב השיחה[עריכת קוד מקור]

בקישור לערך רגיל מוצגת פסקת הפתיח של הערך (או חלק ממנה אם היא ארוכה), ובמידה והערך מכיל תמונות, תופיע התמונה הראשונה בצורה ממוזערת. אם הקישור הוא לפסקה או לעוגן בערך, תופיע הפסקה המקושרת במקום פסקת הפתיחה.

בנוסף מופיע מידע על הדף: גודלו בבתים, מספר הקישורים הפנימיים, מספר התמונות, מספר הקטגוריות, והזמן שחלף מאז נערך הדף לאחרונה.

בנוסף, מופיע תפריט שמציע אפשרויות שונות:

כל הסעיפים בתפריט ניתנים להפעלה על ידי לחיצה עליהם, ובחלקם ניתן להמשיך להשתמש בפופאפ. למשל, ריחוף עם העכבר מעל "היסטוריה" תגרום להופעת דף פופאפ נוסף עם תקציר דף "גרסאות קודמות" של הערך. ריחוף עם העכבר מעל "העריכה האחרונה" יעלה פופאפ נוסף עם תאריך העריכה האחרונה, ותקציר "השוואת גרסאות". אם הקישור הוא לדף שיחת ערך, במקום שלושת הקישורים האחרונים יופיעו שני קישורים: קישור לערך עצמו, וקישור לעריכת הערך.

הערת שוליים[עריכת קוד מקור]

קישור להערת שוליים הוא בסך הכל קישור לעוגן בגוף הערך הנוכחי. כמו כל קישור לעוגן, הפופאפ מציג את תוכן העוגן. משמעות הדבר היא שריחוף עם העכבר מעל קישור להערת שוליים פותח פופאפ עם תוכן ההערה. בנוסף, כל התפריטים והמידע שמוצגים בקישור לערך אחר יופיעו, כשהמידע והתפריטים מתייחסים לערך הנוכחי.

משתמש[עריכת קוד מקור]

בעת ריחוף עם העכבר מעל קישור לדף משתמש או לדף שיחת משתמש יופיע דף זהה לדף במרחב הערכים הראשי (להלן, "המרחב הראשי") או במרחב השיחה, בצירוף תפריט נוסף, שמיוחד ל"משתמש". תפריט זה מכיל את הפריטים הבאים:

קטגוריה[עריכת קוד מקור]

בזמן ריחוף עם העכבר מעל אחת הקטגוריות נפתח פופאפ עם מידע על הקטגוריה, בדומה לדף במרחב הראשי. בנוסף, מופיע פירוט עשרת הערכים הראשונים בקטגוריה.

הבדל[עריכת קוד מקור]

ריחוף עם העכבר מעל קישור להבדל בין גרסאות (למשל המילה "נוכחית" או "קודמת" בדף גרסאות קודמות), פותח פופאפ עם תאריך שתי הגרסאות, והשוואת הגרסאות.

עריכה[עריכת קוד מקור]

ניתן לסמן קישור פנימי (כולל הסוגריים המרובעים שמקיפים אותו) בחלון העריכה, ולרחף עם העכבר מעליו בכדי לקבל פופאפ לערך הזה. באופן זה ניתן גם לפתוח טאב חדש בדפדפן עבור הערך המסומן (למשל על ידי הקלקה על שם הערך בחלונית הפופאפ ביחד עם מקש Ctrl).

אפשרויות[עריכת קוד מקור]

הגאדג'ט מאפשר למשתמשים להגדיר אפשרויות שונות ששולטות על התנהגותו. לרשימה (כמעט) מלאה של האפשרויות ראו כאן. כדי להשתמש באפשרויות הללו, עליכם לערוך את מיוחד:הדף שלי/common.js ולהוסיף בו שורה עבור כל אפשרות בה אתם מעוניינים להשתמש. לדוגמה, כדי לשנות את התנהגות הגאדג'ט כך שלא יציג תקצירים אלא רק את רשימת התפריטים, הוסיפו שורה כזו:

window.simplePopups = 1;

להלן רשימה חלקית של האפשרויות:

האופציה תיאור פעולתה
window.popupTocLinks = 1;
הצגת פופאפים גם עבור שורות בתוכן העניינים. ברירת מחדל - לא להציג
window.popupMaxWidth = 600;
הרוחב המרבי של הפופאפ. ברירת מחדל - 350
window.simplePopups = 1;
הצגת תפריטים בלבד
window.popupMaxPreviewCharacters = 2000;
המספר המרבי של תווים שיוצגו בתקציר. ברירת מחדל - 600
window.popupMaxPreviewSentences = 12;
המספר המרבי של משפטים שיוצגו בתקציר. ברירת מחדל - 5
window.popupStructure ניתן להציב אחד מהערכים הבאים (כולל המירכאות) כדי לשנות את עיצוב חלונית הפופאפ
'original', 'fancy', 'fancy2', 'menus', 'shortmenus', 'lite', 'nostalgia'
window.popupModifier ניתן להציב אחד מהערכים הבאים (כולל המירכאות) כדי לגרום לפופאפ להופיע רק כאשר מרחפים עם העכבר מעל לקישור תוך כדי לחיצה על אחד המקשים.
'ctrl', 'shift', 'alt', 'meta'
window.popupImages ניתן לתת את הערך false או 0 (ללא מירכאות), כדי לומר לגאדג'ט לא להציג תמונה ממוזערת בחלונית
window.imagePopupsForImages = false; כדי להורות לגאדג'ט לא לפתוח פופאפ כאשר מרחפים עם העכבר מעל תמונה