שיחת ויקיסוגיה:עקרונות עריכה

מתוך ויקיסוגיה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

קישור שבור[עריכת קוד מקור]

יש בדף הזה קישור שבור - הדרכה טכנית לעריכה. האם יש פה שגיאה בשם, או שעוד צריך לכתוב את הדף? אם צריך לכתוב את הדף, האם צריך עזרה עם זה? אלישיב 08:29, 1 באפריל 2016 (IDT) אלישיב 08:30, 1 באפריל 2016 (IDT)

תודה רבה! תוקן.
נשמח לכל עזרה ולכל הצעה לתיקון, שיפור וייעול.
א.א 08:39, 1 באפריל 2016 (IDT)

חידושים[עריכת קוד מקור]

לדעתי אין להירתע כל כך מכתיבת חידושים, כל עוד הם במסגרת הבאת מלוא ההיקף של הסוגיא, ובתנאי שאין פוגמים בהבנת דברי הראשונים והאחרונים. כי עיקר החסרון של כתיבת חידושים היא כאשר הכותב מביא רק את הנצרך להבנת החידוש ולכן מתרשל בכתיבת הכל, והיות ומטרת האתר שיהיה תלפיות לכל הרוצה להעשיר ידיעותיו בסוגיא נמצא ערך זה נותן טעם לפגם...בש''ם 10:35, 5 במאי 2016 (IDT)

אף אנן נמי תנינא:
"ויקיסוגיה אינה מיועדת לכתיבת חידושי תורה. יש אתרים שנבנו במיוחד בשביל זה.
יחד עם זה המטרה של ויקיסוגיה היא לא רק להציג את כל מה שנכתב עד עכשיו בספרות הש"ס והפוסקים, אלא מתוך לימוד משותף של הרבה תלמידי חכמים, להגיע להבנות כוללות בסוגיות וליישב מחלוקות. לכן אם יש לכם דרך בסוגיה שהגעתם אליה מתוך עמל תורה, ואתם חושבים שהיא מועילה להבנת הסוגיה, אתם מוזמנים לכתוב אותה, ובתנאי שהיא ע"פ דרך הלימוד המקובלת בעם ישראל לאורך כל הדורות.
אפשרות נוספת היא להציע אותה בדף השיחה, על מנת לקבל תגובות, ולהחליט יחד עם עוד תלמידי חכמים אם להכניס את החידוש הזה לדף התוכן, או להשאיר אותו בתור הצעה בדף השיחה".
בסופו של דבר הגולשים עצמם יכתיבו את אופי האתר, ומן הסתם זה יהיה דינמי ומתפתח, ואולי יהיו על זה וויכוחים. אם לא נביאים הם, בני נביאים...
א.א 15:20, 5 במאי 2016 (IDT)